Τα SSD θα έχουν κυριαρχήσει στην αγορά μέχρι το 2021!

Σύντομα τα αποθηκευτικά μέσα στέρεας κατάστασης θα πετυχαίνουν περισσότερες πωλήσεις από τους μηχανικούς δίσκους.

Τα SSD τείνουν να γίνουν το κύριο μέσο αποθήκευσης στους υπολογιστές σήμερα, αφού οι επιδόσεις και η αξιοπιστία τους συνεχώς βελτιώνονται, την ίδια στιγμή που οι τιμές τους πέφτουν – ακόμα και για μοντέλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Προς το παρόν πωλούνται πάντως περισσότεροι παραδοσιακοί μηχανικοί δίσκοι κάθε χρόνο, όμως η “ψαλίδα” κλείνει σταδιακά υπέρ των SSD, ενώ εκτιμάται ότι το 2021, δεδομένης φυσικά και της τεχνολογικής προόδου, τα μέσα αποθήκευσης στέρεας κατάστασης θα περάσουν μπροστά.

Στο παρακάτω γράφημα της Statista παρουσιάζεται με κατανοητό τρόπο η επικρατούσα κατάσταση όσον αφορά στις πωλήσεις ανά έτος, το πώς αυτή εξελίχθηκε από το 2015, καθώς και το πώς τα πράγματα θα εξελιχθούν στο μέλλον.

Βέβαια, βελτιώσεις θα συνεχίσουν να γίνονται και στην τεχνολογία των HDD, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε στη διάθεσή μας μονάδες με χωρητικότητα της τάξης των 40ΤΒ! Ακόμα κι έτσι όμως, όσον αφορά στους οικιακούς υπολογιστές τουλάχιστον, η επικείμενη κυριαρχία των SSD μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πηγή: E-PCMag

Scroll to top