Είναι ο υπολογιστής σας αργός και θέλετε καλύτερες επιδόσεις; Χρειάζεστε περισσότερη χωρητικότητα στο δίσκο σας; Θέλετε περισσότερη μνήμη στο laptop για μεγαλύτερη ταχύτητα; "Κολλάνε" τα γραφικά όταν παίζετε παιχνίδια ή βλέπετε κάποια ταινία;

Στο VOLT24 θα βρείτε την πιο οικονομική και αποδοτική λύση για την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό πακέτο αναβάθμισης που ταιριάζει τόσο στο μηχάνημα σας όσο και στην τσέπη σας!

Πακέτα Αναβάθμισης

Σκληρός Δίσκος (HDD/SSD)

Ο σκληρός δίσκος (HDD) είναι η βασικότερη και η πιο ευπαθή συσκευή του υπολογιστή. Στο σκληρό δίσκο βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή και τα προσωπικά αρχεία του χρήστη. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που έχει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και όταν ο πελάτης θελήσει έναν δίσκο νέας γενιάς (SSD) για καλύτερες επιδόσεις. Διαβάστε περισσότερα για τους δίσκους SSD εδώ.

Κάρτα Γραφικών (VGA Card)

Η κάρτα γραφικών είναι η συσκευή που δίνει σήμα στην οθόνη του υπολογιστή. Μπορεί να είναι ανεξάρτητη συσκευή (PCI Device) ή να είναι ενσωματωμένη στην μητρική κάρτα (on Board). Η αντικατάσταση της γίνεται εύκολα όταν είναι ξεχωριστή συσκευή, ενώ όταν είναι ενσωματωμένη γίνεται αντικατάσταση της μητρικής κάρτας.

Μνήμη RAM

Η μνήμη RAM είναι αυτή που παρέχει τους «πόρους» για να λειτουργήσει ομαλά ο υπολογιστής. Μεγαλύτερη μνήμη σημαίνει και καλύτερες επιδόσεις του υπολογιστή. Σε περίπτωση βλάβης, ο υπολογιστής δεν θα ξεκινήσει και θα συνοδεύεται με ένα χαρακτηριστικό ήχο.

Τροφοδοτικό (Power Supply)

Το τροφοδοτικό (Power Supply) είναι η συσκευή που παρέχει ρεύμα στον υπολογιστή. Όταν ο υπολογιστής περιέχει συσκευές που καταναλώνουν πολλούς πόρους, το τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι μεγάλης ισχύος. Η αλλαγή τροφοδοτικού γίνεται όταν το τροφοδοτικό έχει χαλάσει λόγω φυσικής φθοράς ή από απότομες αυξομειώσεις της τάσης ρεύματος του δικτύου. 

Σύστημα Ψύξης (System Cooling Fans)

Το σύστημα ψύξης χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Η πρώτη και σημαντικότερη, αφορά τη ψύξη του επεξεργαστή (CPU Fan), που φροντίζει να κρατά την θερμοκρασία του επεξεργαστή σταθερή. Η δεύτερη είναι αυτή ελέγχει τη σωστή ροή του αέρα (Case Fans), ώστε να αποφεύγονται υψηλές θερμοκρασία στον πύργο του υπολογιστή.

Κουτί Υπολογιστή (PC Case)

Στο κουτί του υπολογιστή βρίσκονται εγκατεστημένα οι συσκευές του συστήματος. Υπάρχει ποικιλία στα μεγέθη και τις διαστάσεις, αναλόγως τις ανάγκες που θα καλύψει. Βλάβες σπανίως εμφανίζονται και εάν παρουσιαστούν θα οφείλονται σε φυσική φθορά των υλικών.

Μητρική (Motherboard)

Η μητρική κάρτα (motherboard) είναι το κύριο μέρος του υπολογιστή, καθώς σε αυτήν "κουμπώνουν" όλα τα βασικές συσκευές λειτουργίας του υπολογιστή, όπως η CPU, η μνήμη RAM και η τροφοδοσία. Συνηθισμένες αιτίες αλλαγής είναι η υπερθέρμανση λόγω συσσώρευσης σκόνης και η υπέρταση λόγω αστοχίας υλικού.

Επεξεργαστής (CPU)

Ο επεξεργαστής (CPU) είναι η καρδιά του υπολογιστή και σπανίως αντικαθίσταται λόγω βλάβης αλλά λόγω των επιδόσεων του λειτουργικού συστήματος. Όσο πιο παλιό είναι ένα σύστημα, τόσο το κόστος αλλαγής του επεξεργαστή είναι μεγάλο. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα σύγχρονα συστήματα.

Λειτουργικό Σύστημα (Operating System)

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, ένα αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, λειτουργικότητα, σταθερότητα και νέες δυνατότητες στους χρήστες. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το λειτουργικό που επιθυμεί, αναλόγως με τη χρήση του υπολογιστή του.

Scroll to top